Ecolaser3D

Solar powered laser engraving / 3D printing 

CO2 en MOPA (Fiber)lasergraveren - Lasersnijden

3D Printen FDM techniek

3D Printen RESIN (Hars) techniek

3D Scannen

Wie we zijn...

Filip Van Rillaer

Oprichter

'Ecolaser 3D is een bedrijf dat zich specialiseert  in het lasergraveren en 3D printen van onderdelen, voorwerpen en kunstwerken en dit zowel voor de milieubewuste particulier als voor  bedrijven die respect voor hun omgeving belangrijk vinden'

Klik hier om te kijken wat mensen op Google over ons zeggen.

Klik hier om te kijken wat mensen op Facebook over ons zeggen.

De "Eco" in Ecolaser3D

'Bij Ecolaser3d streven we er naar om bij de uitvoering van onze activiteiten zo weinig mogelijk impact te hebben op het milieu. Bovendien moedigen we ook onze klanten aan om bij het winkelen op onze site zoveel mogelijk de keuze te maken voor diensten / artikelen met een lage ecologische voetafdruk.'

Hoe we dit doen :

- Al onze machines worden aangedreven door ter plaatse opgewekte zonnenergie.

   Lasergravures :

- Wij moedigen onze klanten aan om bij het kopen op onze website voor producten te kiezen die wij      aankopen uit alternatieve winkels (vb. catawiki, 2dehands.be, marketplace, kringloopwinkels enz..)        Wij besteden veel tijd aan het zorgvuldig selecteren van deze artikelen , op deze wijze kunnen wij u      zeldzame en soms unieke objecten aanbieden. in overleg kan U dan doormiddel van lasergravure        deze laten personaliseren. Echt een uniek object dus!                                                                                    U kan natuurlijk ook Uw eigen object aanbrengen, we bekijken dan wat mogelijk is.

  Want zeg nu zelf, wat is er leuker dan zelf ergens op een marktje of een tweedehandssite een mooi      vintage object te kopen en het dan van je persoonlijke "touch" te laten voorzien ?

 3D printing :

- Als het werkstuk dat je wenst af te drukken vooral decoratieve doeleinden heeft, raden we je aan voor PLA te kiezen als afdrukmateriaal. 

PLA staat voor polymelkzuur, in het Engels aangeduid als PolyLactic Acid. In de chemie wordt het een ‘thermoplast’ genoemd. Dat duidt op een kunststof die bij verhitting zacht wordt. Een groot verschil ten opzichte van traditionele plastics vormt de grondstof. PLA is namelijk niet gemaakt van aardolie maar van een hernieuwbare, plantaardige bron. De basis bestaat uit melkzuur, dat wordt verkregen uit landbouwgewassen zoals maïs.

- Soms is het echter niet mogelijk om voor PLA te kiezen vanwege de specifieke eigenschappen die het te printen object moet hebben en moet er gekozen gekozen worden voor een materiaal dat aan andere wensen voldoet. Daar onze printers een hoog temperatuurbereik hebben en over een gesloten behuizing beschikken kunnen ze zéér veel verschillende materialen aan.

Als u twijfelt welk print materiaal te kiezen, stuur een mailtje naar Ecolaser3D@telenet.be en we zoeken het samen uit.

3D scanning : 

- Wij kunnen voor U Objecten inscannen van 30x30x30 mm tot 650x650x650 mm.

  Dit in OBJ, STL en ASC formaat. U kan dit dan bewerken en naar hartelust aanpassen en nadien zelf afdrukken of door ons laten afdrukken. 

U kan ook een "scan in kleur" bekomen en het voorwerp dus mits de geschikte software langs alle kanten bekijken en eventueel op uw eigen website plaatsen. Later dit jaar plannen we nog de aankoop van een scanner waarmee je zelfs auto's of complete standbeelden kan inscannen. 

De ecologische impact van een door ons uitgevoerde scan is (gezien ons bedrijf op lokale zonnepanelen draait) quasi 0.

Veel plezier bij het rondneuzen in onze webshop en als U vragen hebt : Ecolaser3D@telenet.be

- Klik hier om te kijken wat onze klanten op google over ons zeggen -

Location

Adres voor ophaling :

Ecolaser3D - Grote Appelstraat 85 - 3150 Haacht

ENKEL OP AFSPRAAK